Schmink/Covid-19 (Corona) protocol

COVID-19 (Corona) protocol;

Op dit moment is er nog niet veel bekend over het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Wat we wel weten is dat het virus onder ideale omstandigheden maximaal 9 dagen overleefd op metaal. Het is mogelijk dat het virus een tijdje in/op schmink en de applicator, zoals een penseel en spons etc. zou kunnen overleven. Dat betekent dus dat als de schmink 1 keer per 2 weken wordt gebruikt er geen risico op overdracht bestaat. Indien de schmink wel binnen 9 dagen op verschillende mensen wordt gebruikt worden de volgende maatregelen geadviseerd:  

Het oppervlakte van de schmink na elk individueel gebruik besproeien (niet teveel) met ethanol of isopropanol beide 70% of hoger. Verkrijgbaar bij de drogist. De vloeistof kan in een flesje met een verstuiver. Beide vloeistoffen doden het virus meteen en verdampen snel waardoor de schmink weer snel gebruikt kan worden. 

Of met een gedesinfecteerd paletmes een kleine hoeveelheid schmink uit het potje nemen en dit op een gedesinfecteerde ondergrond (klein palet, plat schoteltje, in ieder geval een oppervlak dat goed te desinfecteren is) plaatsen. Zorg dat je eerst alle kleuren pakt die je nodig hebt, voordat je begint met schminken. Na gebruik paletmes en schoteltje reinigen met schoon water en zeep en desinfecteren met ethanol of isopropanol beide 70% of hoger.

 Na elk individueel gebruik penselen vervangen voor schone gedesinfecteerde penselen. Penselen na gebruik reinigen met penselenzeep, afspoelen met schoon leidingwater, afdrogen met een schone (wegwerp)doek. Desinfecteren door onder te dompelen in ethanol 70% of hoger. Aan de lucht liggend laten drogen. 

Sponsjes na elk individueel gebruik vervangen door schone sponsjes. Nadat een sponsje in aanraking is geweest met de huid, deze niet opnieuw in de schmink gebruiken. Dan een schoon sponsje nemen. Na gebruik sponsjes wassen in wasmachine op 60˚C met een zacht wasmiddel. Goed aan de lucht laten drogen. Onze sponsjes zijn ook als disposables te gebruiken.

Zorg dat je werkt met een schoon gedesinfecteerd waterbakje. Na ieder individueel gebruik waterbakje schoonspoelen met schoon water en desinfecteren met een doekjes gedrenkt in ethanol of isopropanol beide 70% of hoger.

Veeg de Superstar Aqua Face- and Bodypaint na gebruik af met een schoon sponsje gedrenkt in schoon water. Knijp het sponsje voor gebruik goed uit. Gebruik voor iedere kleur een (nieuw) schoon sponsje. Laat de schmink aan de lucht drogen, besproei de oppervlakte ( niet teveel) van de schmink met ethanol of isopropanol beide 70% of hoger. Reinig de verpakking van de schmink met een reinigingsdoekje gedrenkt in eerder genoemde desinfecterende vloeistoffen of een sopje. Plaats de deksel pas terug als de schmink droog is. Droog en koel wegzetten tot het volgende gebruik.

Glittergel aanbrengen met een applicator voor eenmalig gebruik.

Voor het aanbrengen van kleine glitters gebruik een puffer (sparkling glitter) 

Zorg voor een afvalbak voor het afval. Liefst met voetpedaal. 

Zorg voor een afvalbak met voetpedaal, of een afsluitbare zak voor de gebruikte sponsjes en penselen. 

Reinig je werkplek na ieder individu.

Wij adviseren je je  gezonde verstand te gebruiken en voor nu alleen te schminken in je eigen thuissituatie. Mochten de richtlijnen worden aangepast houdt dan rekening met de volgende aanvullende maatregelen. 

Aanvullende maatregelen:  

Tussen schminker en ouder en ouders onderling moet altijd 1,5 meter afstand bewaard worden.  

Organiseer je werkplek zo dat het voor ouders mogelijk is om onderling ook die afstand te bewaren. 

Creëer een looproute, waar mogelijk een eenrichtingsroute. 

Tussen kinderen onderling hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden. 

Tussen schminker en kinderen ouder dan 4 jaar moet zoveel mogelijk 1,5 meter afstand bewaard worden. 

Volg de RIVM richtlijnen voor contactberoepen. 

Geen handen schudden. 

Hoesten/niezen in de elleboog. 

Niet aan je gezicht zitten.

 

 Er zijn geen producten in deze categorie.